KVA ZINGT MET RUBEN SMITS HET HOOGSTE LIED!

De vaste bezoekers van het KVA nieuwjaarsconcert zullen zich ongetwijfeld nog de inbreng van het Popkoor Eigenwijs in 2012 herinneren. Onder leiding van Ruben Smits werd de zaal onder meer verrast met een bijzondere uitvoering van het nummer Rawhide.

Dit jaar mogen we ons verheugen op een hernieuwde samenwerking met Ruben Smits die de zang van een aantal mooie nummers voor zijn rekening zal nemen.

Ruben Smits is naast zanger ook koordirigent en arrangeur. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op dit moment studeert hij Vocal Leadership aan de conservatoria van Rotterdam/Tilburg. Zingen doet Ruben, naast zijn solo projecten, onder meer in vocal group Twelve en in kamerkoor Consensus Vocalis.

Als dirigent haalde Ruben de finale van het Nederlands Korenfestival met vocal group Jammin uit Amersfoort. Als muzikaal leider van NextLevel en met zelf geïnitieerde projecten als Summer Vocals, de Osse Scratchdagen en Pop-up Vocals is de muzikale inbreng van Ruben Smits in Oss meer dan duidelijk. De Summer Vocals 2019 (editie VI) vindt plaats van 12 tot en met 17 augustus 2019!

Maar niet alleen in Oss is een gedreven Ruben Smits actief . Buiten zijn werk als musicus is hij artistiek directeur van Volkoren.tv, een videoplatform voor de Nederlandse koorwereld, en lid van de Youth Committee van de European Choral Association – Europa Cantat. Ruben arrangeert voor popkoren en diverse vocalgroepen waaronder het professionele Olga Vocal Ensemble.

Kijk voor meer informatie over Ruben Smits op www.rubensmits.nl

Het mag het duidelijk zijn dat deze muzikale duizendpoot tijdens het komende nieuwjaarsconcert voor een boeiende bijdrage garant staat.

Wilt u 6 januari 2019 genieten van een verrassend nieuwjaarsconcert dan kan dat door kaarten te bestellen via KVA: kaarten@kvaoss.nl via 06-53290737 of via de theater kassa van de Lievekamp.